dimecres, 6 de juny del 2012

De casseroles portàtils i de manifestacions


Els temps canvien. La nostra forma de comunicar-nos també... i d’això ja em parlat llargament, en els darrers mesos, la colla de blogaires accidentals al voltant de l’hipertext uoquero!

El moviment social dels indignats del 15M va prendre forma a partir del grup d’opinió que es relacionava en espais d’internet denominats “democràcia real ja”. A partir de les seves pàgines web, blogs, facebook, twitter i d’altres dispositius de comunicació en xarxa, aquests grups van començar a concebre la idea que calia posar en moviment a la gent amb l’objectiu de canalitzar el malestar causat per la situació de crisi i estancament de l’economia, l’immobilisme dels governs i la precarietat de la població.

La gran importància del moviment, a part de les propostes fetes i els projectes que encara estan portant a terme, està en la forma en la que van aconseguir convocar a tanta gent en un munt de places de tot l’estat. Un missatge, un comunicat, una piulada, un post, un enllaç, un sms... que va esdevenir una cadena infinita.

Les persones sempre ens hem comunicat. Els mitjans han canviat. Fa uns anys molts vam treure les casseroles per picar amb una cullera i cridar en contra de la guerra. Ara, si anem a les concentracions del 15M, o a qualsevol altre manifestació, amb convocatòria de casserolada inclosa... ja no cal portar la paella de l’arròs del diumenge o el pot de la llet de la iaia... ara podem baixar-nos una aplicació anomenada “cacerolada” pel nostre mòbil android i connectar-la en el moment en que cal fer soroll. Avui dia, per a participar en una manifestació, ja només en cal portar el mòbil... que ja té de tot, fins i tot casserola...





Per a saber més sobre el moviment del indignats

En català
http://barcelona.democraciarealya.es

http://acampadadebarcelona.org/

http://www.facebook.com/Acampadabcn

http://ca.wikipedia.org/wiki/Democr%C3%A0cia_participativa#Moviment_del_15-M

En castellà
http://www.democraciarealya.es/

http://madrid.tomalaplaza.net/

http://www.facebook.com/pages/15-M-MADRID/216320888386381

http://es.wikipedia.org/wiki/Movimiento_15-M


Per a saber més sobre l’aplicació del mòbil “cacerolada”
http://www.waydn.com/cacerolada/

https://play.google.com/store/apps/details?id=es.caceroladarevolution

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada