dilluns, 11 de juny del 2012

Epíleg

Al començar a estudiar aquesta assignatura, L’hipertext en les humanitats (UOC), tenia molts dubtes sobre l’abast i les implicacions que podria tenir el concepte d’hipertext. No podia ser alguna cosa tant simple com un enllaç. Si l’hipertext podia ser el tema d’una matèria a la universitat segurament el seu significat anava molt més enllà de la seva connotació tècnica.

Després de caracteritzar d’una forma crítica la societat de la informació; de veure les vinculacions entre el llenguatge, el pensament i la nostra subjectivitat; de comparar l’escriptura analògica amb la digital; de descobrir la funció d’interrelació que s’estableix a partir de la teoria del caos i de, finalment, experimentar a partir de les noves maneres d’escriure i de comunicar-nos... la meva percepció ha canviat radicalment.

L’hipertext, ara, és una finestra oberta i infinita on poder connectar el meu pensament amb el dels altres homes i dones. Curiosament, en el fons, continua tenint el mateix significat que tenia al principi: un enllaç. La diferència, rau, en que ara el significat que li dono al mot “enllaç” ha canviat notablement.

Ha estat un plaer interactuar amb vosaltres i amb els vostres blocs (o blogs)... Assumpta, Eva, Julià, Mercè, Manel, Maria, Rosa, Sílvia, Carles, Conxa, Gemma, Àngels, Anna i amb el profe Joan Campàs

I ara què?... aquest post pot significar el final d'un camí o, potser, l'inici d'un altre...

4 comentaris:

  1. Per a mi, aquest curs ha suposat un salt qualitatiu important. Bàsicament m'ha servit per posar una mica més d'ordre en les idees que circulaven desordenades en el meu cervell. Fent un acudit fàcil, diria que ara tinc més hipervincles dins del cap. D'ara endavant... de moment, vull fer una remodelació radical del meu bloc de fotos, tenint molt en compte tot el que he après. Molt agraït a tot el grup: trobo que hem treballat bé i en bona harmonía, en bona part gràcies al "savoir faire" d'en Joan. Molt sincerament, moltes gràcies a tothom.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Manel, et seguirem amb moltes ganes al teu blog http://estenope029.blogspot.com.es/ i així el hipervincles establerts no es tancaran. Gràcies pel comentari que subscric punt per punt.

      Elimina
  2. Hola Jesús,
    Així el teu epíleg serà un adéu o un a reveure? Espero que sigui un a reveure ...
    Jo també he trobat el semestre molt fascinant, ha estat molt intens però realment ha estat un plaer.
    Personalment m'agradaria continuar el blog encetat, estic treballant per fer-hi alguns canvis, sobretot en el format, el que passa és que vaig moooolt lenta.
    Si t'hi animes, i si s'hi anima algú més, podem seguir hipervinculant les nostres reflexions i les nostres perspectives sobre el món.
    A reveure.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mercè, fa dies que en el meu cap les idees es barallen en, justament, decidir cap a on ha d’evolucionar aquesta “estrella” digital que m’ha servit per escriure un munt de reflexions durant els darrers mesos... la veritat és que, a hores d’ara, no tinc clar de si és un punt i seguit o un punt i final.

      Per una banda no tinc gaire clar si seria capaç de continuar escrivint sobre el tema central de l’assignatura i, per l’altra, tampoc acabo de trobar sobre quin tema hauria de tenir un nou bloc. Em una mica de por això de començar a caminar per aquest món bloggaire sense la xarxa de protecció que he tingut fins ara (la dels companys de la UOC). Envejo al Manel (http://estenope029.blogspot.com.es/), que té un bloc sobre fotografia i molt més clars els seus objectius comunicatius.

      Saber que tu també tens ganes de seguir i de continuar interactuant em fa tenir una mica de més ànims... a veure si aconsegueixo posar en ordre les meves idees... que jo també vaig moooolt lent. Gràcies, una vegada més, per compartir les teves perspectives.

      Elimina