dilluns, 4 de juny del 2012

Ombres de plata: la musicalitat de Segundo de Chomón vista per Marc Parrot

Llum, color, cel·luloide i històries fantàstiques. Energia, sensibilitat, música i històries per cantar. Comença l’espectacle. S’obre el teló i una banda de músics posa la banda sonora a unes petites joies filmades per un dels visionaris d’un invent anomenat cinema.

Segundo de Chomón, aragonés de naixement i català de professió, era un tècnic fotogràfic , inventor d'efectes especials cinematogràfics, cameràman, pintor, productor i director de cinema. És un dels cineastes pioners més destacats dels primers anys del setè art. La seva obra, Hotel eléctrico (1905) està considerada com la primera pel·lícula d’animació i va obrir camins d’experimentació i a qui s’ha comparat amb el geni creatiu de Georges Méliès (Le Voyage dans la Lune, 1902).

Marc Parrot, músic català polifacètic, amb una llarga trajectòria com a músic, cantant, compositor i productor, es va enamorar de la musicalitat que li transmetien les imatges de Chomón i va configurar un espectacle que conjuga musica i imatges: ombres de plata.

S’obre el teló, sona una cançó i una veu acompanya les imatges que han resistit el pas del temps. La màgia funciona, la barreja és encisadora i el públic es connecta a un món màgic ple de sonoritat, força, passió i postals en moviment.

La interrelació, la simbiosi de la hipertextualitat posada en pràctica. Un espectacle recomanable per a melòmans i cinèfils... o simplement per a gent sensible.






Tràiler sobre l'espectacle ombres de plata




En directe a Cornellà. Cançó molta cara.


Video de la cançó ressona el gong

Per a saber més:

Web de Marc Parrot: http://www.marcparrot.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada